Keramische tegels

Keramische buitentegels zijn relatief nieuw op de Nederlandse markt. Keramische tegels worden gemaakt van puur natuurlijke materialen, een mengsel van zand en klei met toevoegingen van natuurlijke pigmenten en kleurstof.

Keramische tegels worden gebakken in unieke mallen onder extreem hoge temperaturen. Door dat bakproces zijn de tegels extreem hard en nemen ze bijna geen vocht meer op en zijn ze dus bestand tegen schimmel, mos en vlekken. Tevens zijn de tegels kleurecht, antislip, krasbestendig, vorstbestendig en slijtvast. Een terras van keramische tegels is eenvoudig schoon te houden door middel van vegen, schrobben, dweilen of schoonspuiten met de tuinslang.

Keramische tegels zijn maatvast en niet zwaar van gewicht, en hierdoor dus eenvoudig te leggen!

Keramische tegels zijn te verkrijgen in vele printen en kleuren, zoals de hippe designs van VT wonen en Piet Boon. De tegel kent diverse afmetingen: 60×60 cm, 75×75 cm, 80×80 cm, 90×90 cm, 40×80 cm en 45×90 cm.

Do you need experienced Salesforce consultant, developer or admin?De keramische tuintegel is er verschillende diktes: 2cm is ideaal voor een verharde ondergrond en de keramische tegels met een dikte van 3 cm zijn geschikt om op zand of fijn split te leggen.